Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

Bercuti ke Bandung: Day 1 Part 3

Sambungan Entri Bercuti ke Bandung Part 1 dan Part 2.

Selepas puas membeli belah, kitorg pergi menjamu selera di sebuah restoran makanan Sunda. Sori tak teringat nak snap gambar entrance restoran, sebab kebulur yang amat time tu. Tapi gambar makanan sempat plak tangkap kan..? Haha.
Antara makanan Sunda yang di order. Salad pun makanan Sunda ka? :P

Selesai menjamu selera, kitorg minta Indi bawak berjalan ke tempat2 yang best di Bandung di waktu malam. Suasana malam kat Bandung ni lebih kurang macam kat bandar2 sedang membangun kat Malaysia ni, kenderaannya tak banyak di waktu malam, dan ada gerai2 di tepi jalan.

Tak tahu apa nama bangunan nie, kalau tak silap adalah salah satu bangunan kerajaan. Cantik lagi Putrajaya aku rasa.

Lumpiah Basah. Adakah sespesies dengan Popia Basah?

Nasi Goreng Bandung . Capcay . Kwe Tiauw. Terbaek ejaan Kwe Tiauw dia!
Tapi malam tu Indi nampak macam resah gelisah jek, aku tanya kenapa. Rupa2nya malam tu ada perlawanan bola sepak Persib Bandung dengan Persija Jakarta. Pergh tetiba aku tau plak pasal bola sepak Indonesia kan? (Keputusan perlawanan, Persib 2 - Persija 3). Ops lari topik plak.

Well in the end, just  dapat tangkap gambar2 yang suam2 kuku ni utk tatapan korang. Layan je la ye.

Gambar kandid tuan tanah yang marbeles. :pengsan:


p/s: Nanti kita sambung dengan lawatan ke Tangkuban Parahu pulak, sebuah kawasan pergunungan yang menjadi antara tarikan utama pelancong ke Bandung. :)

2 comments:

mr_mrs mikko said...

eeei, syoknyaaaaa melancong.
wuwuwuw.

dan yg pnting aku jatuh cinta sama itu maknan smuaaaa.!

Awang Hafiz said...

@mr_mrs mikko: makanan yg mana satu? yg popia basah ke? haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang (Finished)
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Gunung Nuang, Hulu Langat
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun, Terengganu
- Gunung Duri, Ringlet
- Gunung Gerah, Grik
- Gunung Bilah, Grik
- Gunung Semangkok, Bukit Fraser