Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

Bercuti ke Bandung: Day 1 Part 2

Bertemu kita kembali dalam rancangan 'Bercuti Ke Bandung'. Kali ni aku nak cerita apa yg aku buat masa hari pertama kat sana.

Memandangkan masa yang agak singkat di sana, serta tidak familiar dgn tempat di sini, aku dan kawan2 decide utk upah pemandu pelancong. Namanya Indi.

Tugas Indi adalah membawa kami berjalan2 ke tempat yang best di Bandung. Memang main redah je la nie. Kitorg percaya jek apa dia cakap, ntah2 dia kelentong ke tak, tidaklah kami peduli. Yg penting happy. Huhu.

First sekali Indi bawa kami ke tempat shopping baju2 branded yang murah. Kenapa murah? Sebab baju2 nya yg stok2 kena reject, ala2 Reject Shop la nie. Kedai tu takleh tangkap gambar, so takde la gambar utk dishow-off.

Walau bagaimanapun, luar kedai leh tangkap gambar. Member aku beli pen sebagai sourvenier utk kawan2 di Malaysia. Aku? Duit tak cukup. Huhu.

Member membelek2 pen.
Pen yang berharga ribu-riban


Penat shopping, berenti kejap makan. Aku tak tau ape nama makanan ni, janji halal dah la.

Tak tau apa nama makanan nie. Yang penting ianya Halalan Toyyiban.

Kemudian, kami pegi shopping seluar jeans pulak. Nama kedai ni Toko Tiga. Antara kedai jual jeans yg popular kat Bandung. Dapatla sambar sehelai. Separuh daripada harga jeans kat Malaysia.

Kedai Jeans glemer kat Bandung
Walaupun Kedai Jeans, masih ada jual baju2.

 Habis shopping sakan, kitorg decide utk berenti makan malam pulak. Itu kita sambung di Part 3 ye. :)

1 comment:

wan ekyn said...

sronoknye cuti...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang (Finished)
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Gunung Nuang, Hulu Langat
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun, Terengganu
- Gunung Duri, Ringlet
- Gunung Gerah, Grik
- Gunung Bilah, Grik
- Gunung Semangkok, Bukit Fraser