Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Luna

PitaPata Cat tickers

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

Bercuti ke Ho Chi Minh (Saigon): Preparation


Cadangan bercuti ke luar negara terdetik selepas Air Asia buat promotion besar-besaran untuk penerbangan murah dalam dan luar negara pada 8 Disember 2011. Plan pun plan mengejut je untuk ke Saigon sebab member di ofis tanya kalau nak follow mereka travel ke Saigon pada tarikh selepas Hari Kemerdekaan. Kebetulan pula Pasport Malaysia aku belum tamat tempoh, so semuanya memang menarik-narik diri ini untuk kembali bercuti ke luar negara.



Selepas selesai sesi membeli tiket kapal terbang, aku ditugaskan mencari hotel murah untuk penginapan di Ho Chi Minh. Lepas menggoogle dan membaca blog-blog orang lain yang pernah berkunjung ke sana, aku berminat dengan hasil penulisan blogger di Gijale. Makanya aku menggunakan kemudahan penempahan hotel di laman web Agoda.com. Aku lagi suka prepare awal-awal dari datang ke tempat orang dan tercari-cari tempat penginapan di tempat yang kita tak familiar; agak membuang masa.



Aku tempah hotel yang sama di dalam blog berkenaan; Pink Saigon 2. Alhamdulillah, memang pilihan yang tepat kerana sangat dekat dengan kedai makanan Halal (jalan kaki kurang seminit dah sampai, betul-betul depan hotel). Harga tempahan online untuk 4 hari 3 malam adalah dalam USD 75.00; lebih kurang RM 225. Bilik untuk dua orang.

Nantikan sambungan percutian aku...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang 2

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun