Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

Bersenam di Gym Rakyat Kampung Pandan

Lepas hampir 6 bulan aku tinggalkan gymnasium, hari ni aku kembali ke sana.. tapi tempat lain. Pegi Gym Rakyat Kampung Pandan je.. tak mampu nak bayar gym komersial yang mahal2 tu.. Sesampai kat gym, mostly yang datang time tu badan ya ampun, macam king kong masing2.. Aku pun sampai jadi segan nak workout kat sana, tapi ada sorang otai bodybuilding pesan, buat tak tahu je, derang pun bukannye kesah ngan kita. Kalau ringan mulut, leh buat kawan training.

Td cuma mampu train upper body dgn leg jek. Nak training berat2 sket tak dapat, sebab byk equipment tgh digunakan.

Sikit info pasal Gym Rakyat Kampung Pandan:

1) Buka 2 sesi, pagi (8pm-1pm) dan petang (3pm-11pm)
2) Sekali masuk RM4, nak guna loker tambah RM1
3) Bilik air bersih, dewan gym pun bersih, tandas pun bersih. Serba serbi bersih.

p/s: Sengal2 badan mula terasa. Kena tido awal malam nie. Aduyai.

20 comments:

HARITH ISKANDAR said...

wah best la..lpas ni aku pon nak masuk gym lah..dah lame jgak benti ni..masalah biase..sebab xde mase..hehe :) lepas nie masing2 bdy builder masuk utan le..eh silap..king kong masuk utan..hehe

Awang Hafiz said...

@HARITH ISKANDAR leh jek.. kalau hati dah betul2 nekad.. baik teruskan. masa tu, boleh diadjust.. kalau takde masa pagi, malam pun bole. ehehe.

Ila said...

nak bina badan ker..semoga berjaya

erleena said...

wow name gym tu sgt style :PP

Awang Hafiz said...

@Ila nak tingkatkan kesihatan jek sebenarnya, bina badan tu sebagai bonus jek.. ntah boleh ntah tak badan ni.. haha

Awang Hafiz said...

@erleena nama gym standard jek ni.. style biasa jek kot.

Mr.IX said...

murahnya....ok la tu...

tagged : http://www.homosapiensz.com/2011/02/pencarian-blog-paling-hensem-dan-cantik.html

Awang Hafiz said...

@Mr.IX mr IX tag awang ke ni? Ok nnt awang buat satu pos spesel. :D

MarlyMarble said...

wow... bagus tuh,kita mesti luangkan masa untuk bersenam.
warming up dulu sebelum bersenam tak sakit.

Awang Hafiz said...

@MarlyMarble baiklah cik marlymarble. :)

Anonymous said...

Kat situ ada personal trainer tak?

amad said...

awang hafiz,,skang ni ko slalu gi gym kat kg pandan lg ke???

Awang Hafiz said...

jarang dh.. tak berkesempatan nk ke sana.

Anonymous said...

ada tempat untuk perempuan workout jugak?

Awang Hafiz said...

pompuan lelaki bercampur.. tapi ada bilik air dan bilik persalinan khusus untuk perempuan.

pompuan leh join kelas aerobik, dia buat hari sabtu pagi.

♕ Kyosuke Damon ♕ said...

smpi skg pn gym tu still ader??

Awang Hafiz said...

yup gym tu masih ada. gym rakyat susah nak lingkup sebab disupport gomen.

♕ Kyosuke Damon ♕ said...

oke sgt2 lar tu, ley gi hri2 nti haha. tQ

Ein said...

Salam.

Tak kisah gym mana2 pun, janji equipment dia reliable :) and orangnya bersemangat nak pergi. Kalau orang2 yang pergi friendly, lagi best.

All the best to you!

Deby Lestary said...

gym rakyat kmpung pndn dkt area mane ye? gym tu asing x laki n prmpuan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang (Finished)
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Gunung Nuang, Hulu Langat
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun, Terengganu
- Gunung Duri, Ringlet
- Gunung Gerah, Grik
- Gunung Bilah, Grik
- Gunung Semangkok, Bukit Fraser