Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

Review The Mechanic

Ok, merujuk kepada entri terakhir aku sebelum ni, 'Jom Tengok Wayang kat KLCC', aku ada mention yang aku akan review movie The Mechanic kalau citer dia cam best.

Dan memang citer dia best.. Berkisarkan tentang pembunuh upahan yang melakukan kerja berdasarkan penelitian yang hampir sempurna tanpa meninggalkan kesan jenayah, malah mampu membuatkan kawasan kejadian kelihatan seperti kemalangan dan bukan pembunuhan. (Paham x ape aku tulis ni?)

Lakonan mantap Jason Statham mmg tak perlu nak dipertikaikan lagi. Kalau korg ada follow Transporter 1, 2 dan 3, mesti korang leh paham camne cara dia berlakon, muka confident jek. Aksi berlawan pun nampak smart dan kemas.

Tapi kan, ada satu elemen yang paling-paling-paling aku suka dalam movie nie, ada satu lagu yang Jason Statham ni akan pasang bila dia nak relax kat rumah dia.. Puas aku cari yg versi The Mechanic ni, akhirnya baru jumpa. Lagu classical, sape tak minat classical mungkin tak mampu menghayati kesedapan lagu ni.. (memandai jek aku).

Walaupun filem ni sebenarnya re-make filem lama, tapi aku peduli ape kan, aku bukan penah tgk pun yg versi lama punya. :gelak jahat:. Pendek kata, aku bagi rating peribadi 8/10 utk movie nie. :clap-clap:

Kalau nak dengar lagu yang aku maksudkan, sila klik Play di bawah ini...

Schubert - Trio in E-Flat, Op.100 (Excerpt)

6 comments:

Mr.IX said...

ix pun baru jer tengok Cite The Mechanic tu semalam yang di download...best gak.

Awang Hafiz said...

@Mr.IX Kan, mmg best.. :)

HARITH ISKANDAR said...

mesti best tu termasuk tiket free kan kan kan :p

Awang Hafiz said...

@HARITH ISKANDAR erm... hahaha. tiket free tu bonus jek.. tapi jalan citer dia mmg best. uhuhuhu

Taufiq Tiramisu said...

wahaaa..nak tgk tapi x sempat banyak sgt test..nanti laa set time balik nak tgk..anyway, thanks for the review! ;)

Awang Hafiz said...

@Taufiq Tiramisu seyes mmg best citer nie.. sila tgk ye. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang (Finished)
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Gunung Nuang, Hulu Langat
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun, Terengganu
- Gunung Duri, Ringlet
- Gunung Gerah, Grik
- Gunung Bilah, Grik
- Gunung Semangkok, Bukit Fraser