Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

Sambut tahun baru atas gunung

Aku rasa, aku ni dah ketagih panjat gunung kot? Tahun baru ni, maybe aku akan celebrate atas gunung.. Kali ni nak cuba memanjat Gunung Yong Belar, gunung ketiga tertinggi di Semenanjung. Buat mereka yang tak tahu di mana letaknya Gunung Yong Belar ni, gunung ni merupakan salah satu puncak Cameron Highland. (Kalau rasa2 Ladang Boh kat Cameron Highland tu dah tinggi, puncak gunung ni lagi tinggi :P )

Ekspedisi kali ni lebih berbentuk beriadah sambil beramal. Team akan mendaki gunung sampai ke puncak, kemudian turun semula sambil membersihkan laluan pendakian. Buat masa ni, laluan pendakian dikatakan kotor, disebabkan kurangnya kesedaran sivik oleh pendaki2 sebelum ini yang sesedap rasa jek buang sampah dlm hutan. Ada ka patut?

Sepanjang ekspedisi ni nanti, akan naik 4wd masuk hutan. Fuh, menarik! Ni buat aku tak sabar2 ni.

Tinggal lagi seminggu jek nak start trip, kena prepare nih. Balik ni ingat singgah Tesco Ampang nak pi beli khemah ngan sleeping mat. :)


Pemandangan di puncak gunung, priceless...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang (Finished)
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Gunung Nuang, Hulu Langat
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun, Terengganu
- Gunung Duri, Ringlet
- Gunung Gerah, Grik
- Gunung Bilah, Grik
- Gunung Semangkok, Bukit Fraser