Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

Ekspedisi Menawan Puncak Nuang!

Malam ni aku akan mulakan ekspedisi menawan puncak Gunung Nuang. Dah dekat setahun tak hiking. Ni gambar masa memanjat Bukit Tabur, kat KL jek.


Gunung Nuang ni merupakan gunung tertinggi di Selangor. Terletak kat area Hulu Langat. Utk mereka yang first-timer panjat gunung, sesuai sgt nak panjat Gunung Nuang, sebab tak berapa curam (menurut member yg pernah pg sana).

Kalau mendaki dgn kelajuan biasa berjalan, lebih kurang 8/9 jam boleh sampai puncak dah. Tapi kebiasaanya pendaki akan tido semalam kat kem yang berdekatan, sama ada Kem Lolo atau Kem Pacat sebelum sambung ke puncak.

Kalau kita sampai kat puncak, dan kalau cuaca baik, kita boleh nampak Genting Highland ngan KL.. Priceless!

Aku risau gak nak ikut ekspedisi ni, tambah2 sekarang ni musim hujan.. So pada blogger2 yang ada baca post ni, kalau aku tak update post sampai hari Isnin ni, tolong call 999 ye. :P. Gurau jek. InsyaAllah tak apa2 nnt.

I love my reader. Take care. Muah. (tetibe feeling artis). Hahaha.

4 comments:

Ayuni said...

panjat gunung elok2....

Awang Hafiz said...

Thanks ayuni. :)

Nazirul said...

tggi tak gunung ni?

Awang Hafiz said...

@nazirul: puncak gunung nuang tingginya 1498m. Puncak tertinggi kat Selangor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang (Finished)
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Gunung Nuang, Hulu Langat
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun, Terengganu
- Gunung Duri, Ringlet
- Gunung Gerah, Grik
- Gunung Bilah, Grik
- Gunung Semangkok, Bukit Fraser