Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

BILA SI DIA BERTANYA


Waktu lunch, saja2 surfing blog kawan-kawan, ternampak segmen baru dari abg Ben Ashaari. So, disebabkan tu, (dan disebabkan nak cari followers :P ), aku join segmen nih..

Pada pendapat anda , apakah yang perlu ada dalam sesebuah blog ?
Sebuah blog sepatutnya seelok2nya mempunyai fokus tentang isu yang nak diketengahkan. Contohnya blog kita khusus utk download lagu ke, pasal politik ke, pasal movie ke dll. Kalau nak berblog pasal diri sendiri, fokuskan pada benda yang boleh dikongsi dengan blogger2 lain; contohnya hobi. Bila blog kita ada fokusnya, baru senang nak tarik advertiser utk post iklan kat blog kita. :)

Bagaimanakah anda mempromosikan blog anda ?
Buat masa ni, sekadar YM dan pakcik Google jek. Kalau ada blogger2 lain yg tolong promosikan blog saya, kira syukur Alhamdulillah :)

Blog bagaimanakah yang anda tidak suka masuk ? dan kenapa ?
Hmm, buat masa ni, semua blog pun saya layan kot? Hahaha. Dari yg sebaik2 blog hingga yang sejahat2 blog. :P

Jika anda masuk ke sesebuah blog , bahagian manakah yang akan menarik perhatian anda ?
Pastinya blog yang ada post sekali gambar2. Tambah2 kalau gambar dia menarik dan kena dgn isi post nya.

Apakah kata kata semangat yang boleh anda berikan buat blogger yang mana semangat mereka telah jatuh akibat dikritik hebat oleh pembaca ?
Dunia tanpa sempadan memang gitu. Daripada lihat mereka2 yang mengkritik, lebih baik kita lihat mereka2 yang menyokong kita. Think positive beb.

Blog bagaimanakah menjadi pilihan anda ..
Blog pilihan ini merupakan blog yang saya dh follow semenjak tahun 2001 hingga kini:
1) Sultan Muzaffar (sultanmuzaffar.blogspot.com)
2) Eqbal Zack (eqbalzack.blogspot.com)

20 comments:

KimiCnoL said...

Terjah dari blog abg ben..hehe
Segmen Abg Ben
"1.Bila Si Dia Bertanya??"

Nur Mudrikah said...

lamanya dah jadi blogger..kalo dah follow since 2001

alinac lover said...

da baca entri ni
saya follow ek


jemput join GA saya yer

http://www.alinacshoppe.com/2010/12/giveaway-kalau-saya-shopping-di-alinac.html

Awang Hafiz said...

@kimicnol: thanks terjah, nnt sy terjah blog awak k. :)

Awang Hafiz said...

@nur mudrikah: hehe, awak salah anggap ni kot, saya follow tu maksudnya saya jadi pembaca tetap blog berkenaan sejak tahun 2001.. tapi time tu saya tak tau buat blog lagi.. :)

Awang Hafiz said...

@alinac lover: thanks sudi singgah.. jemput minum milo kosong.. :).

nnt saya singgah rumah ye.

.::cEritEra Hati FaTiN::. said...

bace sini n follw..bleh;p

Awang Hafiz said...

@ceritera: buleh2.. sila2.. :) thanks sudi baca.

srikandi mie said...

singgah dari BA,..;) follow sini,..jom usha blog mie,..blog mie banyak pixca,..;p

*promote blog sendiri pulak,..hehe~*

makcek bukan nenek said...

datang sini nak tgk
apa yg blogger suka dan x suka .
heheh
lepak sini kejap ^^

Kalamhati said...

salam hafiz..

vhaa akak baca entry awak..macam rasa duk tgk wawancara lak..hihi best!

MAPPIAU said...

salam kenal dik

selamat berblogging yea dik (eh konpem2 jer adik :P)

Awang Hafiz said...

@srikandi mie: hi, thanks singgah. saya dah follow blog srikandi. all the best k. :)

@makcikbukannenek: thanks melepak, lepak2 la selalu.. saya tak kesah :D

@kalamhati: thanks akak sbb sudi gak baca blog saya. terharu.. T_T. sori jawapan skema sket.. :P

@mappiau: takpe2.. pandai amik hati tuan rumah ye.. terasa muda 10tahun kembali.. hohoho

btw, saya dah follow semua anda2 yg comments ni ye.. nnt saya buat contest.. join tau. *tiber2 ada promotion. :P

AdiaLuze said...

Yeaayyy...Alwayz think POSITIF :)

Semarak Api said...

haah kn..dunia tnpa sempadan.kena la sll think positive.ehe..suke ngn sume jwpn..nmpk sincere.

folo u:)

Awang Hafiz said...

@adialuze: kan! baru ada aura positif muncul gitu.

@semarak api: thanks.. :)

saya dh follow u all k. have a nice day. :)

DiaUmaiNiNaz said...

salam , blog dDinaz blm ada penghususan entri..tp kalu sudi singgah la..

http://diaumaininaz.blogspot.com/2010/12/bila-si-dia-bertanya.html

Azza Firza said...

salam singgah, nice entry, jemput singah blog usang saya ea, keep it up brblogging <3

Awang Hafiz said...

wasalam dinaz.. thanks sudi singgah. saya dh follow blog awak. (Actually dr smlm dh terjah blog awak). Happy friday.

Awang Hafiz said...

@azza: thanks dik, abg dh follow.. byk luahan perasaaan ek dlm tu. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang (Finished)
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Gunung Nuang, Hulu Langat
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun, Terengganu
- Gunung Duri, Ringlet
- Gunung Gerah, Grik
- Gunung Bilah, Grik
- Gunung Semangkok, Bukit Fraser