Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

Result yang tidak memberangsangkan

Sudah hampir 3 bulan aku pulun ke gym. Macam2 benda aku dah buat; dari weight training, cardio, circuit training dan diet. Tapi result masih di tahap menghampakan. Bukannya tiada result, tapi resultnya sedikit, seperti tidak berbaloi datang ke gym setiap hari. Bila mengadu ke gym buddy, aku yang kerap dipersalahkan semula. "Ko suka cheat dalam diet", "Ko suka cheat dalam workout". Sebagai gym buddy patutnya beri semangat lagi pada aku, bukan mendownkan aku yang dah sedia down dengan result.

Hampir buntu untuk tindakan seterusnya. Mungkin perlu ambil tindakan drastik dengan membuat crash diet. Ramai cakap tak sihat, well belum cuba belum tahu.

4 comments:

delarocha said...

bykkan bersabar... dan terus berusaha

Harith Iskandar said...

cube kaedah mcm sy pulak.
utk stiap training khususkan untuk ape kite buat, mksud sy ialah utk hari tu kite buat utk chess saje..ape2 kaedah utk chess kite buat.sakit sikit je. pt mmg jadi.lepas tu mggu dpn tru buat utk lengan..bisep or trisep..buat dua2 pon boleh.lps tu mggu berikutnyer utk kaki pulak.tp kene lah ikut step2 yg dh kite blajar tu..termasuk timing rehat, makan dsbnyer lah.insyaallah jadik.sy suruh try kaedah ni sbb hafiz dh lepas 3 bulan.dlm tmpoh 3 bulan biase mmg yg macam Hafiz buat tu. so dh lepas 3 bulan try yg mcm sy ckp ni.
instruktr tu mmg poyo..ehe patut dia bg semangat la sikit

Awang Hafiz said...

delarocha: akan berusaha lagi hingga ke bulan puasa.. jika masih kurang result, mungkin kena redha dengan pemberian Allah ini.

harith: memang inilah yg dibuat masa bulan pertama workout. disebabkan tak menjadi, muscle naik ciput, lemak naik byk, so tukar ke plan lain masa bulan ke - 2 dan seterusnya..

Ryu on ahsfantasy24.com said...

tak apa,
jangan risau..
teruskan usaha, cuba :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang (Finished)
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Gunung Nuang, Hulu Langat
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun, Terengganu
- Gunung Duri, Ringlet
- Gunung Gerah, Grik
- Gunung Bilah, Grik
- Gunung Semangkok, Bukit Fraser