Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

Audition Koir Kebangsaan


Salam semua,

Hari ini aku ke audition Koir Kebangsaan.. Last time berkoir masa kat UTM dulu.. dah lama sgt.. Harap2 suara ni masih tak berkarat utk join dgn adik2 muda.. :aduh terasa dah semakin tua:.

Audition berlangsung di Bangunan MAS, Jalan Sultan Ismail.. Sib baik dekat je ngan ofis ku.. So senang la nak praktis kalau terpilih nanti (wah berangan dah).

Masa sampai kat Bangunan MAS td, dah ada dalam 3 org menunggu untuk audition. Mula2 datang kena isi form.. Standard procedure la tu.. Pastu time tengah tunggu turn, ada sorang brother ni datang main rekod2 video.. diterjahnya semua yg datang nak audition.. Semua kena interview.. termasuklah aku yang sedaya upaya cuba untuk menginvisiblekan diri dari kena audition.. Alih2 kena interview gak.. :pasrah:

Ok, part paling best masa dalam bilik audition.. Tak sangka plak yang jadi tukang audition nye Syafinaz.. waduh2.. kaget banget. Mula2 syafinaz suruh nyanyi lagu.. ok ape lagi mesti la aku nyanyi lagu peveret aku.. Awan Nano. Sib baik tak pecah.. Ahahaha.  Kemudian dia test vocal range plak.. mula2 key rendah kemudia n ke key tinggi.. Key tinggi aku nyanyi sampai pecah2... Malu nye nyanyi pecah depan Syafinaz.. Sib baik dia tak komen ala2 One In A Million.. ehehehe.

Kemudian audition tiru bunyi piano plak.. yang ni agak susah sebab bunyi yang dimainkan agak panjang.. Gigih aku mendengar dgn penuh khusyuk.. Walaupun ada part yg sangkut2.. tapi not bad gak la aku buat..

Kemudian audition tiru tepuk2 tangan plak.. Ni dah macam buat permainan cap kelicap kelicap cap cap.. mmg failed ye.. susah betul.. tapi dapat catch up balik apa yg syafinaz buat tu.. Kira ok la..

Masa Syafinaz bg komen kat Tengku Marina (penasihat Koir Kebangsaan), dia kata aku cepat belajar.. Kembang idong jap. :pish push pish push: So dengan ini aku terpilih utk 3 bulan probation Koir Kebangsaan, pastu akan diberi kelas muzik utk belajar muzik secara percuma. Kelas mula Selasa ini.. I'll do my best!

2 comments:

Sufia Mahzan said...

Clap..clap!
Tahniah Hafiz!

Teringat zaman kt UTM dlu..brape kali je aku gi praktis,then berenti.

Awang Hafiz said...

ehehe.. tu la.. tak sempat nak berkenal2 dgn senior yg lain kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang (Finished)
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Gunung Nuang, Hulu Langat
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun, Terengganu
- Gunung Duri, Ringlet
- Gunung Gerah, Grik
- Gunung Bilah, Grik
- Gunung Semangkok, Bukit Fraser