Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

SAYA PUNYAI 100 - 500 FOLLOWERS


Hari ni, terbaca yg En Ben Ashaari nak buat segmen baru, objektif utama segmen ialah untuk memboleh para blogger berkenal-kenalan dan beramas mesra antara mereka (dan aku). Klik sini untuk join segmen.

Kalau diikutkan, bulan Feb tahun nie, genap 2 tahun blog aku wujud. Bermula dari zaman pakai layout template dari Blogger jek, sampai ler ke zaman design layout sendiri. Sejarah blog ni, asalnya sekadar utk tempat meluah perasaan, yang baca pun sekadar teman2 rapat dan visitor yang langsung tak dikenali. Ingat lagi, lebih dari setahun sejak kemunculan blog aku ni, followers aku tak sampai pun 20 org!

Semuanya bermula sejak Nov 2010, time tu aku cam merajuk ngan FB. FB ni kekadang leh jadi serampang dua mata, kita tak sedar kekadang ada org amik kesempatan berdasarkan status yang kita update dalam FB. So kesimpulannya, aku deactivate FB, start fokus penulisan Blog. Sebab tu kalau follower aku perasan, sejak Nov 2010 lah entri aku menimbun2.. Dan sebab tu jugakla, aku tukar layout jadi cam design FB (time tu still gian FB sebenarnya.. ngehehe).

Bermula dari situ, follower aku turut bertambah.. Walaupun penambahan taklah drastik, tapi aku suka trend yang macam ni. Biarlah follower aku tak ramai mana, yang penting mereka suka dengan apa yang aku tulis, sudi berkongsi pendapat (dan masalah) dgn aku.

p/s: Walaupun followers tak ramai, tapi BE aku dh ada 3 ketul. :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang (Finished)
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Gunung Nuang, Hulu Langat
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun, Terengganu
- Gunung Duri, Ringlet
- Gunung Gerah, Grik
- Gunung Bilah, Grik
- Gunung Semangkok, Bukit Fraser