Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

Header PERCUMA oleh SyedGraphiX

Tengah sedap2 aku baca blog dari senarai bloglist aku.. aku singgah blog Uncle Usop's Son. Dan dengan tetiba aku rasa lain macam, rupanya tuan tanah dah tukar header.. "Eh, macam ku kenal design nie"

Dan memang aku tak silap, rupanya sorang lagi blogger tengah buat contest header free.. Mr SyedGraphiX. Dulu penah komen header yang dia design untuk blog Cik Nur Azizah sebab tak letak gambar cik Azizah itu (ntah dia ingat ke tak lagi aku nie.. :sengih: )

Disebabkan dia open tender utk bagi header free, dan memandangkan aku memang takde header rasmi (currently header aku ciplak FB :gelak jahat:), so dgn rendah hati nak cuba la join, kot2 design dia boleh memberi aura baru utk blog aku.

Syarat2 Header Free ini adalah adalah

1) Follow blog SyedGraphiX. (Dah lama follow kot..)

2) Like Fan Page SyedGraphiX. (Ok dah)

3) Buat SATU post bertajuk " Header PERCUMA oleh SyedGraphiX "

4) Sertakan butir-butir header yang dikehendaki

- Mr SyedGraphiX, saya tak mahu header yang biasa org guna, iaitu yang jenis melintang kat atas tu. Saya mau yang jenis menegak, ala2 side banner.
- Warna mestila yang match dgn blog sekarang. Warna dominan haruslah biru FB dan putih, dan sedikit warna merah sebagai penyeri (kalau perlu).
- X perlu letak gambar saya. Saya beri kebebasan utk Mr SyedGraphiX berkreativiti.
- Font pun saya tak kesah. Tapi, saya suka warna Gradient/Glossy.
- Size banner: Width: 190px, Height: Saya tak kesah, panjang ke, pendek ke, ikut kesesuaian.


5) Drop kan link di bahagian komen. (Ok sudah)

Akhir kata, lately aku kagum dengan design dia.. Sgt kreatif, utk seseorang yang masih muda.

p/s: Untuk Mr SyedGraphiX, kalau nak keje Graphic Designer, utk design2 website corporate, leh anta resume kat saye yek. :wink: Klik sini utk ke blog Mr SyedGraphiX

p/s 2: Lerr, dah tutup contest ni rupanya.. Muahaha. Takpe la, aku dah penat2 taip nie.. Ada masa free nnt Mr SyedGraphiX buat la ye.. Tiada paksaan. :senyum:

4 comments:

Cikgu Den said...

la dah tutup ke.punyala semangat baca panjang2 nie.huhu

KFC Orang Cacat

Awang Hafiz said...

@Cikgu Den A ah cikgu den, dah lama tutup.. tuan tanah cuma bgtau dalam comment box jek... tu yg terlepas tu.. huhu.

SyedGraphiX said...

abgg... sorry laa... da tutup.. lambat sngat. :'(
ehh, syed ade la buat entry da tutup...x prasan ke?

Awang Hafiz said...

@SyedGraphiX eh ada eh, tak perasan plak.. erm xpe2.. dah takde rezeki.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang (Finished)
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Gunung Nuang, Hulu Langat
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun, Terengganu
- Gunung Duri, Ringlet
- Gunung Gerah, Grik
- Gunung Bilah, Grik
- Gunung Semangkok, Bukit Fraser