Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

Khairul Fahmi kini Jejaka Idaman Malaya.




Waduh2.. mencanak2 naik populariti penjaga gol Malaysia si Khairul Fahmi nieh.. Mana2 blog yg aku follow, most of the gugurl akan cakap pasal dia.. Ensem la, persis mamat korea la.. (mmg pn, tang kulit ngan mata tu mmg tak dinafikan).

Pendek kata, aku jeles. Ini semua sebab pengaruh drama korea la ni..

Tapi point yang paling penting, dia mmg wira negara malam tadi. Eh silap, bukan sekadar malam tadi jek, malah sepanjang AFF Suzuki Cup ni berlangsung.. Memang penjaga gol yang hebat. (Bukan macam Markus si kepala gondol itu, kena laser sikit jek terus transform jadi pelakon sinetron Bawang Merah Bawang Putih, emang dasarrrrr)

Hmm, walau apa pun, ada 2 org player indonesia yg aku rasa, mmg betul2 berkualiti masa bermain bola. Okto dan Nasuha. Okto ni aku perasan masa lawan kat Bukit Jalil hari tu, kena bentes pun still leh bangun kejar bola, badan besi waja sungguh. Pastu si Nasuha, player yang selalu think positive, boleh nampak effort dia beri semangat kat player Indonesia yang lain.

Hmm, cukup2 lah aku cerita pasal bola, nak fokus pasal mendaki gunung plak nie.. semua barang dah cukup, tinggal nak packing jek..


p/s: Eh, korang tau tak esok cuti?

8 comments:

efa said...

semua duk suka khairul fahmi ni..tp sygnya dh ada awek hehehe..btw bru taw cuti sok kt fb huhu apasal baru taw ni...ish hahaha

Haa Fakihah said...

yelah cuti, pantai timur tak cuti. ini tidak adil! hahaha.

Awang Hafiz said...

efa: best kan cuti.. company saya bagi cuti isnin ni.. huhuhu

haa: takpe, tapi ahad nnt cuti kan? sbb dibawa ke hadapan.

fazye said...

fahmi memang wira malaysia !!! kalu takde dia 6-1 laaa ~ safee pun ok gak !! =)

Awang Hafiz said...

fazye: yup3.. dia mmg terbaek.. safee pun bagus! rasanya2, satu team mmg bagus!

aNnE said...

idaman ramai ni..hahaha

Awang Hafiz said...

anne: dia ni dah jadi idaman nusantara dah.. :D

sakdi said...

kesian,,xade pon mention name rajagobal. dia hero sebenar tau! hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang (Finished)
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Gunung Nuang, Hulu Langat
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun, Terengganu
- Gunung Duri, Ringlet
- Gunung Gerah, Grik
- Gunung Bilah, Grik
- Gunung Semangkok, Bukit Fraser