Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

Ekspedisi Gunung Nuang : Hari Kedua (Part 2)

Salam semua, dah makan? Kita sambung cerita kita ye..

4 Disember 2010

0300pm

Lepas sesi tangkap2 gambar selesai kat Puncak Nuang, kitorg mulakan perjalanan turun.. Perjalanan turun boleh dikatakan agak mudah berbanding masa mendaki, maybe sebab tenaga tak dikerah sgt utk menurun. Cuma, bila menurun, risiko tergelincir tu adalah sikit, sebab tanah kat Gunung Nuang ni jenis tanah merah, kalau tanah tu basah mmg senang nak tegelincir. So, better pakai kasut yg tapaknya belum haus. Bak kata abg sham, "Org biasanya byk accident masa nak turun, sebab terkocoh2 nak turun. Better turun slow n steady, biarlah org kata turun macam pompuan pun takpe, asalkan selamat". Bagus abg sham ni, maklumlah otai gunung.




Sebab perjalanan menurun lebih slow n steady, sempat la tangkap gambar byk sket.


0630pm

Sampai ke Kem Lolo Bawah. Terasa kepuasan yang tak terhingga bila sampai ke campsite semula.. First sekali aku carik air, haus giler.. bekalan air abis masa mendaki tadi. Habis melepaskan lelah, kitorg pi mandi sungai, then siap2 utk dinner.

Utk dinner, Kak Shida dah sediakan makan malam yg special, ada sup fishball, pastu ada la lauk2 lain (sori lupa plak lauk aper.. huhu).

Dan ada menu special, Chicken BBQ! Mmg kekenyangan aku malam tu, pas makan, terus kroh kroh kroh... letih ya amat.

4 comments:

Ayuni said...

bestnye mkn bbq....

Awang Hafiz said...

@ayuni: mmg best pn.. tapi yg tak best nak masak dia. haha.

Ayuni said...

tp seronok klau msk rmai2, ader kerjasama....

Awang Hafiz said...

huhu.. saya suka makan jek.. tak suka masak, tp bab bakar2 ni, boleh la.. bab potong2 pn boleh tolong lg.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang (Finished)
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Gunung Nuang, Hulu Langat
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun, Terengganu
- Gunung Duri, Ringlet
- Gunung Gerah, Grik
- Gunung Bilah, Grik
- Gunung Semangkok, Bukit Fraser