Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

Ekspedisi Pine Tree Hill, Fraser Hill & Air Terjun Chiling : Hari Pertama

Ketika sedang melayari laman web Facebook, ternampak satu invitation untuk event baru.. treneng xpdc gunung tahan (part 2), aku klik. Wah anjuran bro Sham Castello dan sis Mursyida. Nie mesti join ni dan memandangkan aku dah lama tak panjat gunung sejak Yong Belar awal tahun lepas, dah tiba masanya untuk guna balik hiking bag aku tu. So terus accept invitation dan bayar yuran penyertaan.



6 Januari 2012


1000pm 

Balik dari kerja terus menuju ke rumah Hafiz Sr untuk car pool ke Bukit Fraser. Lepas pickup Zack dan ambil sikit barang2 dari rumah Bro Castello, kami menuju ke LRT Gombak untuk starting point untuk bergerak secara berjemaah ke Bukit Fraser. Sesampai sana, total kereta yang together2 adalah dalam 5 biji kereta. Kami ikut laluan lama, ikut jalan kampung untuk ke Bukit Fraser. So carta alirannya adalah LRT Gombak -> Templer -> Rawang -> Serendah -> Kuala Kubu Bahru -> Bukit Fraser.


7 Januari 2012


0200am

Sampai di Masjid Bukit Fraser. Kami singgah di sini sementara menanti mentari terbit dari ufuk timur :pergh ayat:. Kami tiba agak lewat ke Bukit Fraser disebabkan mengalami kesesatan dan terikut jalan ke Genting Highland. Sib baik cepat sedar. Ditambah dengan jalan di Kuala Kubu Bahru yang ibarat ular kena palu. Sesampai di sana, Zack start buatkan teh o panas untuk dihirup untuk memanaskan sedikit badan sebelum tidur. Lepas dah pekena teh o, semua tertidur dengan aman, dengar kata ada yang mengeroh macam kerbau, maybe letih sangat kot.. Huhuhu.

Bersambung...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang (Finished)
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Gunung Nuang, Hulu Langat
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun, Terengganu
- Gunung Duri, Ringlet
- Gunung Gerah, Grik
- Gunung Bilah, Grik
- Gunung Semangkok, Bukit Fraser