Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

No Wrong Notes Concert : First Night

Hari ini berlangsungnya Konsert No Wrong Notes Koir Kebangsaan. Ini juga bermakna ini konsert koir pertama aku selepas 5 tahun meninggalkan Koir UTM. Perasaan yang sama, pengalaman yang berbeza. Aku sangat puas hati dengan persembahan kali ini, aura yang berbeza dapat dirasai bila di atas pentas mengadap penonton berbanding ketika sesi rehearsal di kelas. Ada beberapa gerak tari yg aku tersangkut-sangkut tapi tak lah terlalu ketara kelihatan dari tempat duduk penonton. Sistem audio agak bagus ketika persembahan koir, tetapi sedikit kurang ketika persembahan artis jemputan Salamiah Hassan. Kasihan pulak tengok bila artis veteran dilayan sebegitu rupa.

Malam esok satu lagi persembahan konsert akan dilangsungkan. Nervous dah kurang sebab ini merupakan malam kedua. Step yang sama, lagu yang sama. Mungkin kena inject emotion lebih sket kali ini. Untuk yang belum mendapatkan tiket, dukacita dimaklumkan tiket sudah sold out awal-awal lagi. Takpa, mungkin kalau ada rezeki boleh layan dalam youtube.. Ehehehe.
Te quiero!

2 comments:

eemran said...

Salam. Aku pi malam pertama ja.
Aku bole bagi 2 bintang saja.
Mujur ada 1 lagu a-capella,bole dengaq dgn jelas suara hampa blend,harmoni,almost perfect.
Lagu lain,hampeh,Live band yg di letak depan hampa tu mengacau dan menenggelamkan vokal hampa yg harmoni tu.sayang sebab di Malaysia, sound man 'buta' koir, kalu kat barat, bunyi band akan ditenggelamkan dan sound koir akan ditonjolkan semaksimum mungkin.
Mungkin kerana tema jazz, hampa terpaksa 'mengutamakan' band jugak.
Aku harap aku dpt tgk hampa lagi dlm masa yg terdekat.pi
Tapi tak perlu band lagi,hanya aku,hampa,pentas dan suara power koir kebangsaan.

Awang Hafiz said...

thanks sbb sudi hadir ke konsert dan sudi memberi komen yg membina. Ada benarnya komen tuan berkenaan sound system tu.. mungkin dr stage kami x perasan sgt.. ape2 pun.. kami akan take note komen saudara.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang (Finished)
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Gunung Nuang, Hulu Langat
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun, Terengganu
- Gunung Duri, Ringlet
- Gunung Gerah, Grik
- Gunung Bilah, Grik
- Gunung Semangkok, Bukit Fraser