Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

Abu Garcia cirit birit

Kasihannya Abu Garcia. Dah 2 minggu cirit birit tak hilang2. Papa dah puas cari penawar cirit birit.. Berulang alik ke vet utk merawat anak papa nie.. Mula2 pegi Jabatan Kesihatan Haiwan Cheras, nurse tu bagi ubat antibiotik utk cirit birit. Namun kesannya amat lambat, sehingga menguji kesabaran Papa untuk ke vet swasta, Teoh Animal Clinic. Bila pegi vet swasta, doktor kat situ explain macam2 pasal cirit birit.

Papa pun tak lupa gunakan khidmat pakcik Google utk cari tips mengurangkan cirit birit kucing. Antaranya beri makan labu rebus. Mmg ada kesannya.. Abu dah takde cirit merata2, dia dah boleh kontrol ciritnya, takde lah kes tercirit atas katil Papa lagi.. hehehe..

Harap2 Abu cepat sihat, sebab Papa nak hantar pegi vet utk cucuk vaksin, bagi power sikit sistem imuniti Abu. Cepat sihat yer Abu.

2 comments:

* HeeBum * said...

sian abu..cepat sihat ye.. ada baca orang kata bagi ayam rebus.. cube try..

Awang Hafiz said...

dia dah makin sihat dah.. bg dia minum susu byk sket kemudian bg antibiotik. wetfood buat dia cirit birit teruk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang (Finished)
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Gunung Nuang, Hulu Langat
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun, Terengganu
- Gunung Duri, Ringlet
- Gunung Gerah, Grik
- Gunung Bilah, Grik
- Gunung Semangkok, Bukit Fraser