Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

Temah Kesayanganku


Kesian ngan anak kucing aku ni, 2 minggu lepas dia kecacingan, habes dia muntah2 satu rumah. Pastu bila buang air, time tengah nak bersihkan sandbox dia, nampak cam ada cacing putih dok terkeriut2.. Kelam kabut aku pegi klinik veterinar nak minta ubat cacing..

Nak bagi dia makan ubat cacing dah la satu hal, aku gaul dgn Whiskies, dia takmo makan Whiskies tu. Nak tak nak, terpaksa la berlaku kejam sikit, paksa dia minum air bercampur ubat cacing..

Alhamdulillah, dah lepas dua minggu, Temah makin sehat. Makan pun berselera. Tapi doktor dah pesan, setiap 2 minggu, kena bagi dia makan lagi ubat cacing, sampai cukup 3 kali dos dia makan.

Nie first time aku bela kucing, mmg syok rasanya ada peneman si comel ni time bosan2 kat rumah.

p/s: Sekarang tetiap hari aku bagi Temah makan ikan fresh dari pasar, nak bagi dia betul2 sehat.

3 comments:

HARITH ISKANDAR said...

aman jiwa aku bile dpt tau kwn aku ni suke bela kucing..tapi sakit jiwa bile tgk video ni

http://www.chelaka.com/blog/video-pengkid-chelaka-bunuh-anak-kucing-dengan-kejam/comment-page-1#comment-8801 .

aku pon tgk dkt blog kwn aku juga..

jadi sebagai seorang yg cintakan haiwan xpecially cat..apa komen anda?

Awang Hafiz said...

ya ampun!! dipijak sampai tak bergerak kucing tu.. nampak macam anak kucing yg baru lahir dalam seminggu dua, psal tak lari bila kena pijak.. patutla mak dia datang kejar2 balik..

pancung jek budak tu.. cis..

ADam Dryx said...

Kena bawak g cucuk kat Vets setiap 6 bulan kalau kucing tak kuar umah.

Kalau kuar umah, cucuk every 3 bulan
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang (Finished)
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Gunung Nuang, Hulu Langat
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun, Terengganu
- Gunung Duri, Ringlet
- Gunung Gerah, Grik
- Gunung Bilah, Grik
- Gunung Semangkok, Bukit Fraser