Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

Yeaahuuu! Malaysia masuk final!!!

Hari ni aku gumbira. Gumbira gumbira gumbira.

Team bolasepak Malaysia akhirnya ke Final AFF Suzuki Cup. Kemungkinan besar akan lawan dgn Indonesia semula. Kalau betul, maknanya macam rematch la gitu..

Hari ni tengok bola kat rumah jek, satu famili menonton.. Yang aku kelakar, bila tgk gelagat mak ayah ngan adik aku bila tgk bola ni..

Aku: Kontrol bola tu, kontrol.... kontrollllll......
Adik aku: Passing la weiiii... passingggg.....
Abah aku: Camni la Malaysia, main ntah hape2.. haa tgk tu.. ni kalau menang ni pun nasib jekk.. @#$%@
Mak aku: Tendang laaaaaaa, tendang laaaa, TENDANG LAAAA... (dibesarkan sebab mak aku guna key tinggi time tu)

First time aku tgk ragam famili aku menonton bola.. Bukan ape, masing2 teruja jek ni. Maklumla, nak tgk Malaysia masuk final. Patriotik gak famili aku yek.

Eh, aku citer2 ni, korang tgk tak bola tadi? Huhuhu.

4 comments:

Haa Fakihah said...

hehe tak tgk!! kua g mkn char kue tiaw td. kdai tu xde tv.

Awang Hafiz said...

ouhh.. untung pi makan kat kedai xde tv time2 camni, order cepat siap. :P

wahida said...

x tgk bola, sbb x minat...tapi tau Malaysia masuk final sbb hubby yg bg tau...hehehe...
anyway, salam kenal dan salam ziarah, saya dah follow, kalau sudi follow me back k!!

Zura said...

waaaahh..syabaslah malaysia masuk final..xtgk pun sbb xth bila siaran..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang (Finished)
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Gunung Nuang, Hulu Langat
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun, Terengganu
- Gunung Duri, Ringlet
- Gunung Gerah, Grik
- Gunung Bilah, Grik
- Gunung Semangkok, Bukit Fraser