Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

Minggu yang stress

2 - 3 minggu ni memang aku stress. Bukan setakat stress.. malah giler2 punya stress. Puncanya sebab Podcasting. Adus.. Berpinar2 kepala otak memikir camne nak settlekan Podcasting ni. Buat itu, ini salah. Buat ini, itu pulak salah. Sampai terpaksa ambil EL sehari sebab tak cukup tidur.



Tapi, akhirnya penat lelah 2 - 3 minggu ni berhasil gak, settle gak keje2 aku. Rahsianya? THINK POSITIVE! Itu jek. Kalau rasa dah cuba sehari suntuk tak boleh gak nak settle, then rehat sekejap.. Maybe sebab otak dah letih. Esoknya cuba lagi. Insyaallah boleh terfikir alternatif lain. Dan untungnya, hasil kerja keras berusaha, byk ilmu yang aku dapat tentang Podcasting ni dalam masa 3 minggu! Alhamdulillah.

Memandangkan 2 - 3 minggu lepas stress giler2, aku rasa diet aku pun dh tak teratur, kejap makan kejap tak.. Start minggu ni kena control balik. So far dah 3 hari berjaya tahan diri dari ambil nasi. Tgk dalam sebulan, ada progress ke tak. Tp malam tadi tak tau la camne, terlebih makan plak. Oteh bawak balik cupcakes (tapi aku tgk macam kek marble jek). Sedap, tp manis sket. Orang dah bagi, bersyukur je la.. Amin.. Memandangkan aku, oteh ngan adam mmg kelaparan, kitorang pg la makan Sate.. nyum2. Lama betul rasanya tak makan sate, last time makan masa kitorang merempit ke Kajang, dah sebulan lepas kot. Abes sate, lawan boling plak. Kali ni tgk oteh main boling power, nak release tension AGM siang td. Adam tetap dgn gaya balingan sebarangan dia.. Hahaha..





Hmm, lamanya rasa tak buat hiking... Cakap pasal hiking, teringat pengalaman pertama hiking.... :sigh: . Hmmm, nak plan mendaki kat mana ek pas ni.?

2 comments:

azzrul said...

jom mendaki...kui kui

BungBra said...

jom! ledang ok gak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang (Finished)
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Gunung Nuang, Hulu Langat
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun, Terengganu
- Gunung Duri, Ringlet
- Gunung Gerah, Grik
- Gunung Bilah, Grik
- Gunung Semangkok, Bukit Fraser