Malaysian citizen that loves cat, food, fishing, outdoor activites and fitness. Full time IT Programmer, Part time blogger.

Kekucing Awang

Kekucing Awang

Perjalanan Hidup Milo

PitaPata Cat tickers

Basku Accident!

p/s: gambar sekadar hiasan

Dipendekkan citer.. bas aku accident kat Highway!

Sedap2 aku tgh tidur.. tetiba bas berhenti mengejut sambil terhuyung hayang!

Lepas bas berenti aku keluar.. tuuu diaa... berderet yer kereta accident!

Berdasarkan sumber di tempat kejadian (tetiba feeling macam Zakiah Anas 999), semuanya berpunca daripada dua buah kereta yang accident kat tepi jalan, pastu tak reti nak bawak kete ker emergency lane..

Seperti yang diketahui semua.. (melainkan anda tak ambil kelas undang-undang masa belajar memandu), lorong paling kiri adalah laluan kenderaan berat, contohnya cam bas ekspress aku tu laa.. Budus! Kan dah kemek lagi remek kereta korang!

Yang sedihnya, kereta2 lain yang nampak bas aku brek pun turut brek mengejut.. so berlaku la kemalangan berantai!

Sian aku tgk ada sorang budak kecik tu nangis2 kat tepi jalan cakap kat mak dia 'Nak tidor', padahal kereta dia dah kemek sampai ke dashboard yer (kete iswara).

So, kepada pemandu2 kat luar tu.. kalau korang tu dah accident atas highway, sila ke tepi utk mengelakkan anda mati sia2 kena langgar ngan bas mahu pun lori.

Sekian.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My G7

1. Gunung Tahan (7,186') - Banjaran Tahan, Pahang (Finished)
2. Gunung Korbu (7,162') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
3. Gunung Yong Belar (7,156') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
4. Gunung Gayong (7,129') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
5. Gunung Chamah (7,119') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
6. Gunung Yong Yap (7,110') - Banjaran Titiwangsa (Finished)
7. Gunung Ulu Sepat (7,089) - Banjaran Titiwangsa (Finished)

My Graduated G

- Gunung Kinabalu, Kota Kinabalu
- Gunung Datuk, Rembau
- Bukit Tabur, Melawati
- Gunung Nuang, Hulu Langat
- Pine Tree Hill, Bukit Fraser
- Gunung Yellow & Pass, Cameron Highlands
- Gunung Brinchang, Cameron Highlands
- Gunung Stong, Gua Musang
- Twin Peak, Bukit Fraser
- Gunung Arong, Mersing
- Gunung Berembun, Terengganu
- Gunung Duri, Ringlet
- Gunung Gerah, Grik
- Gunung Bilah, Grik
- Gunung Semangkok, Bukit Fraser